Surely.. My Prayer, My Sacrifice, My Life And My Death, Are All For Allah.. The Lord Of The World..

Sunday, 31 July 2011

Marhaban Ya Ramadhan



Assalamualaikum.

Selamat Datang Ramadhan ~

Selamat Berpuasa ~

Selamat Beribadah ~












Mari Berterawih..



Monday, 25 July 2011

Rezeki Melimpah Ruah



Orait, menu malam ni sangat-sangat menyelerakan..


Tak mau cerita bebanyak, layan gambar ok...








Gulai Ayam, Air Tangan Kak Nabila, Kak Sue and Kak Eija..




Kerabu Sayur, Air Tangan Kak Eija sepenuhnya.

(Jujur la kan.. Ni first time saya dengar, tengok, and makan kerabu ni..)
~ Nampak bebenor tak ambik tau pasal aktiviti memasak nih~ wahahahaa~
Whatever lah.. Janji sodappp~








Untuk supper malam ni kan.. Sambil tengok tv3 ni kan.. Kenala ada kudapan kan.. Soooo, sepertimana yang dijanjikan semalam... Tadaaaaa~








Karipap Air Tangan 1 rumah.. hahaha.
(ni semua nya pertama kali yer.. Jangan komen lelebih.)






Cop, yang ni sangat kepelikan dan keanehan (bagi saya la kan sebagai orang yang jarang ke dapur)


Alat yang digunakan untuk 'menggelek' doh tu........ 








Botol kicappp...??





Hadeh. Macam-macam gaya laa kakak-kakak saya kat sini.. Takpe-takpe, pengalaman~~








My first trial.. ngeh3.. memang failed..!




Ok, sekarang dah bersandar tepi pintu.. 
Ni duduk jauh dari my mom, bukan makin kurus..
Makin montel lagi ada.. habes-habes~ 


Sekian terima kasih yer..




p/s:  waiting for special menu from Kak Jue.......












Sunday, 24 July 2011

Supper



Assalamualaikum. :)


Dah puas menjamu nasi ayam yang housemate masak petang tadi, jamu pulak kuih home made untuk malam ni.


Wah~ sedap hingga menjilat bibir lah..


Menu malam ni,






Cek Mek Molek, Air Tangan Kak Sue ~




Keropok ~




Untuk menu esok plak, planning nak buat karipap. Malam ni kita prepare dulu apa yang patut. So...



Inti Karipap, Air Tangan Kak Ieja ~


Tak sabar nak tunggu esokk ~~ nyum2..... (~,~)




p/s: saya cuma tolong tengok and makan sahaja. Harap maklum yer. :D



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...